Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης / European Solidarity Corps», από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πασχάλη Πασχαλίδη», στο κτήριο Διοίκησης Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18 – 30 να προσφέρουν εθελοντικά ή να εργαστούν στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα απευθύνεται και σε οργανωμένα σύνολα νέων που επιθυμούν να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια εθελοντισμού, αλληλεγγύης ή πρακτικής άσκησης.

Στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, o κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι: «Πρέπει να αγκαλιάσουμε το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Διότι η συμμετοχή των νέων είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν την Ευρωπαϊκή ιδέα».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ κ. Παναγιώτης Σεντώνας, εξήρε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, δηλώνοντας ότι: «Θέλουμε την επαφή και ώσμωση των νέων της Κύπρου με την Ευρώπη και τον κόσμο. Γιατί αυτό σημαίνει γνώσεις, δεξιότητες, δίκτυα συνεργασίας, αντίληψη για το τι συμβαίνει στον σύγχρονο κόσμο».