Ενημερωτική Παρουσίαση “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης 2021-2027”

Ενημερωτική Παρουσίαση “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης 2021-2027”

 

Ο Οργανισμός Νεολαίας διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική παρουσίαση με θέμα “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης 2021-2027”.

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

18:00 – 19:30

Το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» μπαίνει στη νέα περίοδο 2021-2027 με σλόγκαν «The power in together» (Η Ισχύς εν τη ενώσει) θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε νέους και νέες από όλη την Ευρώπη να εργαστούν ΜΑΖΙ για να προσφέρουν αλληλεγγύη.

Κατά την παρουσίαση, θα γνωρίσετε για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα σε νέους και νέες ηλικίας 18 – 30 για να εργαστούν εθελοντικά στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες μετά από φυσικές καταστροφές ή υγειονομικές κρίσεις, παρέχοντας βοήθεια σε κέντρα αιτούντων ασύλου, συνεισφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντας και την κλιματική αλλαγή και δουλεύοντας στην βελτίωση της ζωής των νέων γενικότερα.

Το πρόγραμμα προσφέρει διάφορους τρόπους για να γίνει αυτό:

  1. Νέοι και νέες από 17 μέχρι 30 χρονών μπορούν να εγγράφονται στην πλατφόρμα του προγράμματος, να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για εθελοντική εργασία και οι οργανισμοί που χρηματοδοτούνται να τους καλούν για να συμμετέχουν.
  2. Παρέες 5 ή περισσότερων νέων 18 μέχρι 30 χρονών μπορούν να σχηματίσουν τις δικές τους ομάδες και να υποβάλουν μαζί αίτηση μέσω του Οργανισμού Νεολαίας και να λάβουν επιχορήγηση για να οργανώσουν τα δικά τους «Σχέδια Αλληλεγγύης», μέσω των οποίων μπορούν να αντιμετωπίζουν διάφορα κοινωνικά, περιβαλλοντικά κλπ προβλήματα της τοπικής τους κοινότητας.
  3. Οργανώσεις νεολαίας, συμβούλια νεολαίας, δήμοι, κέντρα νεότητας και λοιπά οργανωμένα σύνολα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του Οργανισμού Νεολαίας και να λάβουν επιχορήγηση για να οργανώσουν τα δικά τους «Σχέδια Εθελοντισμού» ή «Σχέδια Αλληλεγγύης» και να βρουν συμμετέχοντες μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος.

Τα σχέδια που υποστηρίζει το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» διαρκούν από δύο έως δώδεκα μήνες και υλοποιούνται, κατά κανόνα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΑ 10 λεπτά πριν από την έναρξη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για σκοπούς έγκυρης έναρξης, παρακαλούμε όπως μπείτε 5-10 λεπτά νωρίτερα. Οι παρουσιάσεις θα βιντεογραφούνται, για σκοπούς ετοιμασίας βίντεο το οποίο θα αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ONEK. Αν δεν επιθυμείτε να εμφανίζεται το πρόσωπο σας, παρακαλούμε όπως κρατήσετε την κάμερα σας απενεργοποιημένη.  Βεβαιωθείτε επίσης ότι το μικρόφωνο σας βρίσκεται στη σίγαση (mute).