Κατάθεση τη δική σου αίτηση για τον 2ο γύρο του 2022!

Κατάθεση τη δική σου αίτηση για τον 2ο γύρο του 2022!

To Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης σου προσφέρει τη δυνατότητα να συνεισφέρεις θετικά σε ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει η  κοινότητα σου.
Φέρε τη δική σου ιδέα μέχρι τις 4 Μαΐου 2022 και εξασφάλισε επιχορήγηση για να την υλοποιήσεις!

Δες πιο κάτω τι πρέπει να γνωρίζεις πριν να υποβάλεις τη δική σου αίτηση:

1. Τι είναι το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης;
Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που στον Κύπρο χειρίζεται ο Οργανισμός Νεολαίας. Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες σε νέους και νέες να εργαστούν εθελοντικά ή να χρηματοδοτηθούν για να υλοποιήσουν τα δικά τους «Έργα Αλληλεγγύης».
Μέσω ενός Έργου Αλληλεγγύης, οι ίδιοι οι νέοι, μαζί, μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν και να επιφέρουν θετική αλλαγή στην κοινότητα τους.

2. Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση / Δικαιούχοι
Στα Έργα Αλληλεγγύης μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να εξασφαλίσουν επιχορήγηση ομάδες τουλάχιστον 5 νέων 18-30, οργανώσεις νεολαίας, κοινοτικά και δημοτικά συμβούλια νεολαίας, κέντρα νεότητας, σύνδεσμοι ασθενών, η βουλή νέων αντιπροσώπων και γενικά μη κυβερνητικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ιδρύματα και σωματεία.

3. Ιδέες
Μπορείς να ενώσεις τις δυνάμεις σου με τους φίλους σου και να λάβεις χρηματοδότηση για να υλοποιήσεις το δικό σου Έργο Αλληλεγγύης μέσω του οποίου θα μπορείς να συμβάλεις στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος μετά από τις πρόσφατες πυρκαγιές, να καθαρίσεις τις παραλίες, να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες από την πανδημία, να βοηθήσεις ευπαθείς ομάδες, να συνεισφέρεις στην ένταξη προσφύγων και μεταναστών, να σχεδιάσεις τοπικά προγράμματα απασχόλησης ή ενημέρωσης των νέων της περιοχής σου, να αντιμετωπίσεις διάφορα κοινωνικά προβλήματα. Μπαίνοντας εδώ, μπορείς να βρεις ακόμα περισσότερες ιδέες από Έργα Αλληλεγγύης που υλοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στην Κύπρο και το Εξωτερικό.

4. Τι χρειαζεται να κάνω πριν υποβάλω αίτηση;

  1. Να συγκεντρώσεις 5 φίλους/φίλες σου ή τα μέλη της οργάνωσης στην οποία ανήκεις και να σκεφτείτε μαζί κάποιο ζήτημα που θέλετε να αντιμετωπίσετε στην κοινότητα σας. Αν είστε 5 φίλοι/φίλες, ορίστε κάποιον/κάποιαν από εσάς ως «υπεύθυνο» της ομάδας.
  2. Ο υπεύθυνος της ομάδας ή της οργάνωσης σας να μπει στην υπηρεσία EU LOGIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να δημιουργήσει λογαριασμό.
  3. Ο υπεύθυνος να εγγράψει την ομάδα του στην «Πύλη Συμμετεχόντων» της ΕΕ και να αποκτήσει τον κωδικό OID. Αυτός ο κωδικός θα είναι η «ταυτότητα» της ομάδας.
  4. Όλα τα μέλη της ομάδας ή της οργάνωσης που θα συμμετέχουν στο Έργο, να εγγραφούν στην «Ευρωπαϊκή Πύλη Νεολαίας» (European youth Portal) και να αποκτήσουν αριθμό PRN.
  5. Ο υπεύθυνος, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ή την οργάνωση, να μπει στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, να βρει την αίτηση, να την συμπληρώσει και να την υποβάλει ηλεκτρονικά πριν από τις 4 Μαΐου 2022, 12.00μ. ώρα Βρυξελλών. Η αίτηση χρειάζεται τη συνεργασία όλης της ομάδας.

Μπορείς να μπεις εδώ και να βρεις συνδέσμους για τις πιο πάνω πλατφόρμες και πύλες, καθώς και βήμα-προς-βήμα καθοδήγηση.
Μην ξεχνάς ότι οι λειτουργοί του προγράμματος βρίσκονται στη διάθεση σου για όση βοήθεια και καθοδήγηση μπορεί να χρειαστείς σε κάθε βήμα.

5. Αν χρειάζομαι καθοδήγηση ή αν έχω απορίες πού να αποταθώ;

  • Να επικοινωνήσεις με τον Οργανισμό Νεολαίας, στο [email protected] και στα τηλέφωνα 22402688, 25871470